maandag 19 februari 2007

De varkensboerderij.

We zijn vandaag met enkele vriendjes op bezoek geweest in een varkensboerderij. De vakantiewerking van onze stad ging er heen, maar Willem mocht mee en Wout niet. En er waren nog een aantal mama's in een dergelijke situatie. Dus zijn we er zelf heen gereden met een viertal mama's, een oma en twaalf kinderen tussen zes en één jaar.

De boerderij is goed meegevallen. Veel kinderen bleken wel schrik te hebben en durfden geen varken vast te houden. En ook de geur bleek een groot probleem. En ze vonden het vies dat ze zo maar pipi deden. Ze hebben wel serieus gekeken naar die varkens, maar uiteindelijk vonden ze het spelen op de boerderij wel leuker. Er stond een schommel, een glijbaan, een voetbaldoel, een groot grasveld, een schietstand met een boog, een vieropeenrijspel, een basketbalring, fietsjes, .... Ze kregen ook allemaal een koek en een rugzakje terwijl de mama's dan een kopje koffie kregen.

Willem zegt dat hij nooit meer naar een varkensboerderij gaat en daarom hebben we zo een beetje afgesproken om in de paasvakantie naar een kinderboerderij te gaan. Misschien dat ze daar meer hebben aan de dieren op zich. Maar genoten hebben de kinderen in ieder geval.

Het enige nadeel? In de auto konden we het al ruiken dat we best onmiddellijk in bad zouden kruipen en dat hebben we dus gedaan. En alle kleren, jassen, ondergoed, kousen zijn onmiddellijk in de wasmachine en de linnenmand gedropt!

Geen opmerkingen: