maandag 21 mei 2007

Werkweekend.

Dit weekend hebben we dus weer heel veel gewerkt aan het klaarmaken van ons huis voor de komst van de aannemer. De tweede garage was gesloopt, maar er lag hier een enorme berg stenen. Oorspronkelijk zou ik die weg doen met de kar, maar Rika had gezorgd voor een container waar we ook de asbest mochten op leggen. Maar eens de eerste container gevuld, bleek dat we nog een vloer moesten uitbreken van de garages, nog tegels van het terras hadden en nog stenen van de tweede garage. Dus hebben we maar gebeld voor een tweede container. Donderdag kregen we de hulp van opa kip, Marnix, Rika en José. José had ook een katrol waarmee we de boomstronk uit de grond gekregen hebben. Dus dat was weer een werkje dat we van ons lijstje konden schrappen.
's Avonds heb ik zitten strijken om wat mee te geraken terwijl papa en Jurre aan het poetsen waren. Helaas voor papa kon je dat de vrijdagochtend al niet meer zien....
Vrijdag hebben we dan samen de tweede container gevuld. Opa kip is even komen helpen, maar zijn rug liet het niet echt toe. Dus bleven we nog met twee over. Rond iets voor elf ontdekten we een tweede vloer onder de tweede garage en toen zonk onze moed ons wel deels in de schoenen....

Maar na de middag zijn Rika, Rita, José en oma kip nog komen helpen en vele handen maken het werk een heel stuk lichter!

We zijn dan nog rondgereden om een vloer te zoeken die haalbaar is met kleine kinderen en een oplossing voor de trappen. Om de één of andere duistere reden hebben we namelijk geen prijs gekregen voor de trappen en nu moeten we dus op zoek naar een oplossing. Maar veel toonzalen waren dicht met het lang weekend. Deze avond rijden we dus terug naar een toonzaal met trappen. De vloer lijkt opgelost, maar het terras vormt daardoor een nieuw probleem. En als we aan mensen uitleg vragen, dan krijgen we van iedereen een ander antwoord. Op den duur weet je totaal niet meer op wie je nu het meest moet vertrouwen.

Geen opmerkingen: