woensdag 27 juni 2007

Willem bij de oogarts en de tandarts.
Gisterenavond dus het tweede bezoek bij de oogarts. Het begon rampzalig. Ik moest drie keer met tien minuten tussen druppeltjes in Willems ogen doen. Hij heeft geslagen, geschopt, zijn ogen dicht geknepen... Echt vreselijk. Nu, uiteindelijk ben ik nog net dat beetje sterker natuurlijk, maar leuk is het niet.

Bij de oogarts zelf is hij heel flink geweest. Stil zitten blijft moeilijk natuurlijk, maar om kwart voor zes naar de dokter mogen is natuurlijk nooit ideaal met een jongen van vijf, he.

Maar uiteindelijk was het wel nog positief. Hij heeft een krommingsfout, maar zijn zicht is maar een heel klein beetje verminderd. Een brilletje zou kunnen, maar is eigenlijk niet nodig. Hij is een randgeval. En omdat hij nog een kleuter is, besloot de oogarts om het een jaartje uit te stellen. Volgend jaar, eind mei, begin juni, moeten we terug en als het dan niet beter of slechter is, moet Willem dus nog een brilletje. Maar als je naar het eerste leerjaar mag is dat misschien al iets makkelijker te verteren....

En daarnet dus naar de tandarts geweest. Willem had dus twee tandjes met gaatjes in. Gelukkig vlak naast elkaar zodat hij maar één prik verdoving moest hebben. We hebben hem met drie vast gehouden. Hij heeft gebruld, gewriemeld, op de toestellen van de tandarts gebeten, geweend, .... Maar uiteindelijk is hij wat rustiger geworden en zijn de gaatjes nu behandeld.

En mama? Die heeft niet veel energie meer over. Want Jurre heeft bij de tandarts staan meewenen met Willem. Hij duwde tegen alles waar hij aan kon om maar bij Willem te kunnen zijn. Wout daarentegen heeft heel hard zijn best gedaan. Hij is dan met Jurre kiekeboe beginnen spelen, heeft Jurre een handje gegeven... En in de auto mocht Willem Wouts favoriete plaats (in het midden achteraan) spontaan hebben. Dus de perfekte galante broer eigenlijk!

Thuis hebben ze dan een nieuw knutselpakketje gekregen als beloning en hebben ze alle drie mogen schilderen en kleuren en werken. Willem vond al die verf maar niets en is weer overgeschakeld op zijn vertrouwde potloden, maar Jurre en Wout hebben ook zichzelf wat geschilderd en zijn dus samen in bad beland.

Nu moet mama alleen nog opruimen....

Geen opmerkingen: