donderdag 26 juli 2007

Op uitstap.

We zijn naar zee gereden om twee centra te bezoeken: Seafront in Zeebrugge en Sealife in Blankenberge. We hadden voor beide vier tickets gewonnen met Het Nieuwsblad. Sealife hadden we reeds eerder bezocht en dat vonden we heel duur en we waren er toen ook niet zo heel lang gebleven, dus om alleen naar Sealife te rijden was het wat ver, maar doordat we deze week ook tickets voor Seafront in de bus vonden, hebben we het gecombineerd.

Sealife vinden de jongens leuk omdat je er levende dieren ziet die je bijna nooit anders te zien krijgt. Krabben, vissen, otters, ... Mooi, maar uiteindelijk wandelen ze overal vrij snel voorbij. Voor Jurre mag zo een bezoek langer duren. Hij kan blijven kijken naar de dieren. Maar de twee grote jongens trekken dat het vooruit moet. Wim en ik vinden het te duur om er echt voor te betalen (voor diegene die het willen weten: 15,50 voor een volwassene en 11,95 euro voor kinderen vanaf vier jaar).

Seafront vonden we op Jurre na allemaal veel mooier, chiquer en indrukwekkender. Je kan er in een duikboot, op een lichtschip en je ontdekt er heel veel dingen in verband met de zee. Het eerste gebouw is echt gemaakt voor de kinderen. Ze kunnen er luisteren, voelen, ontdekken.... Het tweede hebben we wat moeten vertellen en waren ze te jong voor, maar van foto's tijdens de oorlog vinden ze het wel indrukwekkend om mensen te zien vechten, gezonken boten te zien en zo meer. En in het laatste gebouw zit een speeltuin voor piraten! Dus echt iets voor de kinderen. We zijn begonnen met de duikboot en daar hadden ze eerst wel wat schrik. Jurre niet. Je moet door ronde gaten kruipen van de ene ruimte naar de andere, maar voor Jurre voelt dat allemaal niet klein aan. Willem en Wout hebben op dat vlak al meer besef van klein, smal en nauw. Maar tegen de tijd dat we de hele boot doorlopen hadden, ging het beter en durfden ze ook al beter over die brug over het water en zo. Seafront vonden we ook niet goedkoop, maar veel meer zijn geld waard dan Sealife volgens ons. (Voor de geïnteresseerden: 10,50 voor een volwassene en 8,50 euro voor een kind vanaf een meter).

1 opmerking:

Familie-Schildermans-Verbeke zei

amaai, kwist niet dat dat zo duur was! Lang leve de lerarenkaart!