dinsdag 28 augustus 2007

Demmy's eerste reactie uit Engeland.

Hallo,

Gelukkig kunnen we hier wireless internet oppikken, anders zou het waarschijnlijk wel even geduurd hebben vooraleer we konden schrijven.

Eerst en vooral: de reis is zeer goed verlopen. Al bij al is het 450 km rijden, maar je doet er natuurlijk wel vrij lang over doordat je anderhalf uur op de boot zit, en ook een uurtje voordien moet zijn om in the checken en zo. De weg is niet zo moeilijk, en ook het links rijden is probleemloos verlopen.

Aangekomen bleek dus wel dat de laatste maandag van augustus een standaard vakantiedag was. Alles is gesloten, maar gelukkig was er wel bezetting op de plaats waar we onze sleutels moesten afhalen. Het was wel niet de gewone vrouw, dus moeten we morgen terug om wat meer uitleg en de tweede sleutel, maar we konden dus wel onmiddellijk in ons appartement.

Het appartement zelf is niet zo fantastisch. Ruim genoeg, dat wel, en alles is zoals beloofd aanwezig, maar het is vrij lelijk ingericht en het voelt een beetje aan alsof we in een vakantiehuisje zijn beland. Ondertussen hebben we ons wel al een beetje ingericht, en voelt het al iets beter aan, en als we binnenkort ook nog wat sfeerlampjes en plantjes gaan kopen, zal het ook wel een groot verschil maken.

Het ligt aan de rand van de campus, vrij rustig blijkbaar (alhoewel er hier wel kleine kinderen rondlopen van collega's). Een tuin is er niet echt: voor de deur is er gewoon een grasveld dat voor iedereen dient. Op minder dan tien minuten wandelen heb je dan de centrale campus waar ik ga werken, maar waar ook een supermarkt is, en een cultuurcentrum met cinema en muziek en toneel.

Alle, nu ga ik nog wat op order doen. Binnenkort volgt wel meer nieuws denk ik, als we tenminste kunnen blijven deze wireless van iemand anders oppikken.

En, vooraleer ik het vergeet, ma, een allergelukkigste verjaardag van ons allebei. Geniet er goed van!

Groetjes,
Demmy en Dagmara

Geen opmerkingen: