maandag 20 augustus 2007

Het weekend: Rock op 't Plein, kermis, eerste voetbalmatch van Willem.

Het is een druk weekend geweest.

Vrijdagavond naar Rock op 't Plein. Om 18u begon het, maar eigenlijk wou ik er vooral om 19u zijn voor Milow. Maar met kinderen ga je niet erg laat, dus waren we er al iets na zessen. Bleek dat Frederik (de man van een nichtje van mij) meespeelde als gitarist bij die eerste groep. Milow viel wel mee, maar uiteindelijk is er maar dat ene liedje dat je echt kent... alhoewel ik de Engelse versie van Mia ook wel goed vond natuurlijk. Maar na Milow zijn we dus naar huis gegaan en de kinderen lagen in bed tegen half negen. Doordat we wind onze kant op waaide, konden we in ons bed wel muziek horen en volgens mij was het tot 3u 's nachts dat er muziek geweest is...

Zaterdagnamiddag was er van alles te doen, maar papa moest volleyballen en dus zijn we maar papa gevolgd. Na de oefenwedstrijd van papa zijn we dan nog even naar de kermis geweest. Papa en de jongens zagen het niet meer zitten om nog naar de muziek te luisteren en dus waren we heel vroeg thuis.

Gisteren (zondag) had Willem dan zijn eerste wedstrijd. Oma en opa gewoon, oma en opa kip, mama, papa, Wout en Jurre langs de achterlijn van het veld om te supporteren... Gelukkig had mama hem toevallig een rood voetbalshortje aan gedaan dat hij niet helemaal anders gekleed was dan de rest, maar hij was toch de enige met blauwe kousen. Geel en rood zijn de kleuren van Wervik en dus moeten de kousen eigenlijk geel (of als het niet anders kan rood) zijn. Rood had hij natuurlijk wel liggen thuis, maar die hadden we niet mee. Hij kreeg een truitje met nummer 11 dat hem zeker twee maten te groot was, maar zoiets speelt geen rol, als ze maar een echt truitje krijgen....
De match op zich was moeilijk voor Willem. Er speelden drie oudere mee (2001) en het ploegje waartegen ze speelden was van 2000 en onze Willem liep verloren. En voor Willem betekent dat groot verdriet, dus tranen op het veld en hij deed niets anders meer dan wenen. Dus werd hij vervangen en is hij aan de kant gaan staan. De trainer kreeg hem niet op andere gedachten, maar papa zei dat mama eens moest proberen en mama heeft hem weer aan het spelen gekregen (wat een belofte op een speelgoedje al niet doet) en dan heeft hij het vrij goed gedaan eigenlijk. Al zag je na een 40 minuten dat hij toch wel moe werd. Nu ja, zijn ploegje heeft gewonnen met 10 tegen 3 of 11 tegen 4 al naargelang de mama (blijkbaar zien mama's verschillende wedstrijden :.) )
En na de wedstrijd kreeg hij zijn gele kousen, zijn rood wedstrijdshortje, zijn rood met zwarte training om naar de match te gaan en zijn zwarte jas met sponsoring op. Een pakketje dat hem deed stralen. De tranen en het verdriet waren meteen vergeten en voetballen was meteen weer leuk.
Daarna nog eens naar het centrum van Wervik omdat er weer muziek zou zijn en de kermis staat er natuurlijk nog steeds, maar toen we er nog maar net waren is het keihard beginnen regenen en zijn we maar terug naar huis gekomen.

Vandaag is het rommelmarkt en braderie in Wervik. Maar het regent dus vrij behoorlijk hier. Ik zou er wel heen willen, maar ik wil de kinderen ook niet door de regen mee sleuren. Dus we gaan maar afwachten of het weer niet wat wil beteren.....

3 opmerkingen:

Familie-Schildermans-Verbeke zei

Hup, Willem, hup! Proficiat met de eerste match! Jammer dat we er niet bij waren!

ki & co zei

Proficiat voor Willem! Nu op naar die eerste goal he ;-)

mamavan2kapoenen zei

jullie dus ook een voetbalweekend achter de rug?! Wij dus ook gelukkig viel het weer mee om daar zo aan de kant te staan:-)