maandag 27 augustus 2007

Leie Events.

Zondag waren er dus Leie Events bij ons in het dorp. Het is te zeggen...op ons eilandje De Balokken. Dat is een eilandje dat ontstaan is door het rechttrekken van de Leie. Dat wordt gepromoot als een recreatiedomein, maar eigenlijk wordt er te weinig geld en moeite in gestopt om het echt succesvol te maken. Er gaat wel een voetgangersbrug heen en je kan er wandelen en er is een minijachthaven en een cafetaria, maar er is bijvoorbeeld geen speeltuin.

De dag dat er Leie Events zijn, is er wel van alles te doen om De Balokken. Nu was er een demonstratie van kajakwedstrijden en wakeboarden. Je kon ook zelf kajakken, maar dat zag Wim niet zitten. Meevaren met kleine speedbootjes. Er werd toneel en muziek gespeeld. Er was een billenkarrenrace en een vlottenrace. En de kinderen konden allerlei dingen eens uitproberen.

Een springkasteel heeft altijd succes bij kinderen. Of ze nu vijf of één jaar zijn. Alleen houdt mama vaak haar hart vast als Jurre tussen grotere kinderen op zo'n springkasteel zit. Willem en Wout kunnen al eens een stomp opvangen. Ze gaan wel wenen, maar die staan uiteindelijk vaak op hun voeten en springen ook zelf de hele tijd rond. Jurre kan zich nog niet zo heel goed recht houden op een springkasteel als ze rond hem springen (wel als hij er alleen met zijn broers op zit bv) en dan zie ik niet graag een jongen van een jaar of tien salto doen vlak naast mijnen Jurre... Hij is er ook deze keer weer af gevlogen van mama toen het te druk werd.


Normaal is er op de Balokken geen zandbak, maar speciaal voor zondag was er toch een vrij grote zandbak gemaakt. En er lagen schepjes en rakeltjes en emmertjes voor iedereen die er gebruik van wou maken. Jurre geniet nog wel eens van in het zand spelen. Willem al stukken minder.


Er was een stand van de brandweer waar iedereen eens mocht blussen met een echte brandweerslang. Je moest met de waterstraal mikken om de brand in een huisje te blussen. Ze deden dat na met een houten huisje waarvan ze de luikjes van de vensters dicht deden en dan moesten de kinderen die luikjes open spuiten. Natuurlijk heeft mama er niet aan gedacht om een foto te trekken van dat huisje... Willem heeft dat gedaan met een klein hartje en weinig enthousiasme, maar Wout heeft echt initiatief genomen en zelf gemikt om alle luikjes open te spuiten! Echt leuk om hem zo bezig te zien. En dan kregen ze een diploma van de brandweer met hun naam er op.En wat de grote jongens doen, moet Jurre natuurlijk ook doen. De helm was hem echter veel te groot en dus viel hij de hele tijd voor zijn ogen. Hij heeft het echte blussen dus moeten doen zonder helm. Maar hij was heel trots. En ook hij heeft een diploma gekregen van de brandweer.


De elevator van de brandweer wou Willem eerst niet uitproberen, maar toen mama zei dat hij bang was, wou hij ineens wel bewijzen dat hij het kon. Willem had waarschijnlijk vooral schrik van het feit dat we over het water draaiden. Maar het ging echt heel traag, we werden met riemen vast gemaakt aan dat ijzeren bakje en er ging een echte brandweerman mee de lucht in. Dus eigenlijk wel eens leuk om te doen. En zowel voor de jongens als voor mama was het de eerste keer dat ze dat deden. Papa wou ook liever niet mee en heeft zich bezig gehouden met Jurre die het absoluut niet leuk vond dat hij niet mee mocht. Mama vond het echter voor hem niet veilig. Die riemen zijn hem veel en veel te groot en hij kan geen seconde stil staan.Ook muurklimmen mochten ze proberen. Dat lukte nog niet zo goed eigenlijk. Maar ze zijn ook nog klein voor zoiets, he. Wout had wel de intensie om zo hoog mogelijk te klimmen, maar het afdalen was nog moeilijk. Bij Willem ging het afdalen met wat hulp van mama redelijk. Na het muurklimmen zijn ze ook nog in drie speleoboxen gekropen. Jurre mocht daar wel niet in van ons omdat je er niet meer aan kan eens ze er in zitten. En onder normale omstandigheden zou ik dan wel achter kruipen, maar nu zie ik dat niet meer zo goed zitten. Willem vond heel gemakkelijk zijn weg in die speleoboxen en is Wout één keer te hulp moeten snellen. Wout vond de weg niet en Willem was er reeds uit. Dus is Willem opnieuw begonnen om Wout onderweg in de box te kunnen zeggen waar hij heen moest.

1 opmerking:

Familie-Schildermans-Verbeke zei

Subliem! Als ik dat zie, verlang ik ook tot Raya dat allemaal kan doen! Anderzijds geniet ik nog te veel van mijn baby/peuter... .