maandag 6 augustus 2007

Willem.

Willem wordt groot... Hij is deze namiddag naar het verjaardagsfeest van Charlotte. Hij moest mooie kleren aan en wou piekjes in zijn haar. Hij is ook op zijn fiets met twee wielen (wel nog zijn kleine, want met zijn grote vindt hij het nog wat te spannend) naar Charlotte haar huis gereden en wist zelf de weg.

Hij heeft het cadeau gekozen (een donkerroze portefeuille van Tweety) en mama twijfelde of Charlotte daar wel blij mee zou zijn en heeft nog een puzzel erbij laten geven. Maar wat blijkt als Charlotte de cadeautjes open maakt? De portefeuille vindt ze schitterend en de puzzel mag meteen aan de kant terwijl de portefeuille bij haar moet blijven.

Mama heeft nog net een zoen gekregen om te vertrekken, maar Willem was al volop aan het spelen met Maxim, de grote broer van Charlotte. Hij heeft draken en monsters en piramides en piraten ....

En morgen? Tja, dan beginnen de trainingen van de voetbal. Hij zal nog wel bij de jongste zijn, maar hij moet dus vanaf morgen twee keer in de week gaan trainen. Zijn voetbalkleren liggen al klaar. Zijn eerste paar voetbalkousen is al te klein. En Willem vindt het allemaal normaal. Hij wil groot worden. Maar mama moet toch bij elke stap weer eens slikken. Ik wil hem niet tonen dat ik het soms moeilijk heb met elk nieuw ding dat hij kan, want hij is toch zo trots voor elk nieuw iets.

1 opmerking:

Familie-Schildermans-Verbeke zei

Een collega van mij heeft de wijze woorden uitgesproken toen ik stopte met borstvoeding:" opvoeden is loslaten, hoe moeilijk het ook is...".