zaterdag 22 september 2007

Holder de bolder tocht door Kortrijk.Ik had gehoord van een riddertocht door Kortrijk van de mama van Toon. En doordat het dit weekend familieweekend is in Kortrijk, kon je de tocht nu maken aan halve prijs. Ideaal om het dus eens te proberen. Dit kan je er van lezen op internet.

En het is super meegevallen. De jongens zijn nog net iets te klein. Ze zouden moeten kunnen lezen. Maar het rekenwerk konden ze al.

We kregen een kar, een routebeschrijving en kleren. En je vertrekt. Op bepaalde punten moet je een cijfer zoeken. Daarmee vind je dan een sleutel die past op een bepaald slot die dan een luikje van de kar opent. Als je het luikje open hebt, dan moet je iets doen of iets lezen. Een kapel tekenen, een goedendag meenemen, trommelen als een pelgrim, een verhaal lezen over de Guldensporenslag, rondlopen met de voeten geketend zoals een gevangene, een brief schrijven met inkt en een pluim, een zegel maken door zo'n rode stof te smelten en er een stempel in te drukken.

Het museum mochten we bij aankomst bezoeken als we de trommel, de goedendag en de tekeningen mee hadden. Daar zagen we maliënkolders, helmen, bogen, zwaarden, zilverwerk....

En de jongens werden er tot ridder geslagen met een bijhorende oorkonde! We hebben nu dus drie echte ridders van Kortrijk!

Wout werd dan nog eens tot ridder geslagen omdat er een mevrouw was die foto's wou voor de blog van Het Nieuwsblad. Voorlopig vinden we nog niets terug op die blog, maar we gaan zeker blijven kijken en dan plaatsen we de link hier nog wel.


1 opmerking:

Familie-Schildermans-Verbeke zei

Bij het zien van de foto's, bloedt ons hartje... waren we er maar bij geweest... nu ja, dat komt nog wel eens... . Ondertussen is ons huisje dan toch wel fel veranderd vandaag. Nog tot dec. en dan hebben we terug meer ademruimte!