maandag 24 september 2007

Uitstap naar Rijsel.

Gisteren zijn we met papa's werk naar Rijsel getrokken. Papa kent Rijsel niet zo heel erg goed en zag dus wel dingen die hij nog niet gezien had. Mama en de jongens hebben niet zo heel veel dingen gezien die ze nog niet gezien hadden. Maar we zijn wel op een heel andere manier door Rijsel gestapt dan we gewoon waren en daardoor was het wel soms verrassend wat je achter de hoek plots wel herkende.

's Middags moesten de mama's op een marktje met een bepaald budget picknick kopen voor iedereen. De papa's en de kinderen waren ondertussen een leuke picknickplek gaan opzoeken in een park en de kinderen waren daar al volop aan het ravotten. Het is een picknick geworden met Frans stokbrood, chocoladekoeken, gamba's, garnalen, rode wijn, witte wijn, meloen, aardbeien, verschillende soorten kaas, hesp, artisanale worst en heerlijke appeltaart. Echt heel lekker allemaal!

Daarna nog met de metro terug naar ons startpunt. Mama vertelde nog dat ze deze zomer gehoord had van een kindje dat alleen op de metro terecht was gekomen. Wel, we hebben ondervonden dat dat niet zo moeilijk is! Mama wou absoluut Willem en Wout bij de hand en dus was Stefaan, een collega van papa, aan het helpen met papa om Jurre in de buggy in de metro te zetten. Plots gingen de deuren gewoon dicht. Stefaan zat er echt tussen gekneld en het kostte wat moeite om hem er weer van tussen te krijgen. Het grootste deel van de groep met Jurre en papa zaten op de metro. Mama, Willem, Wout, Stefaan en Stef stonden dus nog in het station. Mama had niets van papieren mee, want die zaten dus allemaal in de tas die aan de buggy hangt. Mama zat dus zonder identiteitskaart met twee kleine kinderen in een metrostation in Frankrijk. Er zijn geruststellendere dingen. Gelukkig zat papa mee op de metro met Jurre. Jurre heeft naar het schijnt wat gepanikeerd toen de deuren dicht gingen en hij vond de hele metroervaring niet leuk. Bij mama kwamen er van die controleurs vragen waar de buggy was en ze zagen al een probleem, maar toen mama vertelde dat papa bij Jurre was en dat er dus geen echt probleem was, waren ze geruster. De volgende metro zaten we er dan wel op en eigenlijk vonden Willem en Wout het wel chique en leuk want dat gaat eigenlijk wel snel natuurlijk. Bij het uitstappen heeft Stefaan Wout genomen en mama Willem en eigenlijk heb je dan al niet veel tijd meer over! Dus eigenlijk wel even spannend.

Dan nog iets gaan drinken en terug naar huis.

Geen opmerkingen: