woensdag 24 oktober 2007

Grootouderfeest.

Gisteren was het feest op school. De kleuters mochten optreden voor de grootouders. Mama moest normaal 's morgens de zaal gaan klaar zetten en dan in de namiddag koffie schenken en de zaal nadien opruimen.

's Nachts is mama echter ziek geworden: overgeven, buikloop. Heel erg misselijk. En voor diegene die dat reeds gehad hebben toen ze zwanger waren; jullie weten het dat dat enorm op je buik slaat. Harde buiken, steken, ... Dus van slapen is niet veel in huis gekomen.

Maar mama is wel gaan helpen 's morgens. Van op een stoel. Het voordeel was dat er daar nog mensen waren om voor Jurre te helpen zorgen. En van op een stoel ging het redelijk.

Jurre heeft daar dan buikloop gekregen op school. Al zijn kleren vuil... We hebben hem in bad gestoken in de afwasbak. Weer eigenlijk wel een geluk dat er nog volk in de buurt was.

Dan nog even naar huis om wat te rusten en te bekomen met wat ondersteuning van Rita.

's Middags mochten we dan gaan eten naar oma kip, dus ook daar hulp met de jongens. En zelf heb ik daar een klein beetje pudding gegeten. Toen ging het stilaan beter met mij.

Oma kip is meteen mee gegaan naar school om nog wat te helpen klaar zetten en toen we Wout in de auto wilden steken, zei hij dat hij dat hij zich niet lekker voelde. Ondertussen hadden we Jurre al een tweede keer helemaal mogen in het nieuw zetten.

Langs ons huis gereden om nog verse kleren te halen voor Jurre voor het geval dat en op school tegen Wouts juf gezegd dat hij zich niet lekker voelde en dat het wel kon zijn want dat ik zelf en Jurre niet goed waren.

Geen kwartier er na stonden ze met Wout bij mij in de keuken: hij had overgegeven. Maar hij wou dus wel dansen. En het ging beter. Vlak voor ze moesten optreden is hij weer bij zijn klas gaan staan, maar dan moest hij ineens heel dringend naar het toilet. Hij is dus niet gestart met zijn klasje bij het binnenkomen, maar bij Willems klas. Maar het optreden heeft hij goed gedaan. Al zag hij grijs en grauw.

Het optreden is goed meegevallen. Willem was gitarist bij MegaMindy (is het een vliegtuig, is het een vogel, ...) en Wout mocht kusjes gooien op Kusjesdag van K3.

Nadien mochten de oma's en opa's naar de klassen gaan zien en kregen ze een cadeautje. Van Willem een zelfgemaakte bloem, van Wout een geschilderde steen met een foto er op.

En nadien dus nog opgekuist, afgewassen en alles in orde gebracht. En dan thuis in een strik gevallen door gebrek aan eten en slaap. Het overgeven was over. Wout was er gisterenavond ook alweer door. En Jurre heeft nog wat last van zijn darmen, maar dat blijft dus altijd gemakkelijk hangen bij Jurre. Wim is deze ochtend misselijk opgestaan, dus ik heb Willems juf ook maar gewaarschuwd deze ochtend....

2 opmerkingen:

Familie-Schildermans-Verbeke zei

Er zijn zo van die dagen...

ki & co zei

Gelukkig was het van korte duur!