maandag 18 februari 2008

Jarig.

Wout vond het super dat we beneden stonden te zingen toen hij opstond. Meteen erna is hij gaan inspecteren of de uitdeelcadeautjes wel in orde waren. Door het drukke weekend (bloemekesverkoop volleybal, turnshow, ontbijtactie school, babyborrel, volleybalmatch) moest mama gisterenavond om acht uur immers nog beginnen aan het bakken van de cakes en het verpakken van de cadeautjes. Mama heeft deeg gemaakt, papa heeft de cakes gebakken. En mama heeft de cadeautjes gemaakt. Wout heeft het vuurwerk mogen op zijn taart zetten in de klas deze ochtend en samen met de kleuters van zijn klas hebben ze twee cakes opgegeten (4/4 gebak van de boerenbond).
Een kaart van mama en papa en een hele grote tekening van Willem. Wout genoot toch van het jarig zijn, ook al stond zijn cadeautje reeds in de tuin.
Wout is na het eten op de trampoline gekropen en er niet meer afgekomen vooraleer ik riep dat hij zich moest klaar maken om naar school te gaan. Willem heeft een groot deel van de middag mee gespeeld, maar is toch een kwartier voor hij naar school moest weer binnen gekomen om te tekenen. En Jurre? Die waagt zich nog niet echt op de trampoline als de twee grote er op zitten, maar hij heeft een super zandbak ontdekt: ons niet aangelegde terras!
Jurre is dit weekend gevallen. Met een stoel omgekeerd en met zijn hoofd tegen de hoek van een muur. Brullen en meteen heel duidelijk dat het een serieuse buil zou worden. Het blauw zijn valt al bij al nog mee, maar de zwelling zakt beetje bij beetje naar beneden. Zijn ooghoeken slaan nu blauw uit en zijn neus zit nu dik. Maar hij blijft vrolijk. Ik heb het er alleen heel lastig mee dat hij er zo anders uit ziet in zijn gezicht. Echt. Het zal wel genezen, maar ik vrees dat het toch wel even zal duren voor je er niets meer van zal zien.

2 opmerkingen:

k@t zei

Een hele dikke proficiat met je 5de verjaardag, Wout! Zo te zien heb je een reuzedag gehad!!
Enne... bij deze ook een goed herstel aan Jurre!

ki & co zei

5 dikke zoenen van elk van ons!!