dinsdag 25 maart 2008

Paasfeest.

Ons paasfeest was eigenlijk vorige week reeds begonnen...

Rika (mama haar meter, maar ook Jelle zijn meter) was langsgekomen met een nieuwe slaapzak voor Jelle van de paashaas.

Bij meme was de paashaas ook al langs geweest met een zak chocolade voor alle achterkleinkinderen.

Vrijdagmiddag was Jan dan langs gekomen met een rij doosjes van Play Doh voor onze Jurre van de paashaas.

Zaterdag zijn we dan eitjes gaan schilderen bij de Gezinsbond. Meme Joni was er ook met Raya en dus had mama niet Willem, Wout, Jurre en Jelle ingeschreven, maar Willem, Wout, Jurre en Raya. En toen we onze naam moesten zeggen bleek Raya ook Libbrecht te heten...

Het weer was vreselijk, maar toch lagen de nepeieren in de tuin. Veel kinderen hebben echter niet langer dan twee minuten eieren geraapt. Alleen onze Willem en een tiental andere kinderen wou absoluut niet naar binnen. De kinderen met een gouden ei of zilveren ei krijgen immers een cadeau extra en omdat Willem niet wist of die al gevonden waren, wou hij niet naar binnen.

Om terug op te warmen was er na het rapen warme chocolademelk en paaskoeken. Jelle heeft het hem goed laten smaken en Willem is gek op warme chocolademelk. Wout had een tennissetje, Jurre auto's en Willem had een springtouw.
Zondag is de paashaas bij ons thuis gekomen. Een vlag voor aan de schommel, boekjes van Piet Piraat en Samson en Donald Duck, stiften, kleurplaten van Hotel op Stelten, cornflakes van Piet Piraat, kussens van Spiderman, chocomelkjes van Plop, oorbellen voor mama, boxer shorts voor papa en iets voor op de computer voor mama en papa samen (om aan foto's te werken). En uiteraard heel wat eitjes om te rapen!

Jurre en Raya hebben elkaar dit weekend echt gevonden. Hij doet wel nog alsof hij de groten is en zij het kleintje, maar ze stapt nu mee met Jurre, maakt duidelijk wanneer het haar niet aanstaat, ... Ze zijn ook al samen gevallen en hebben ook al ruzie gemaakt, maar zoiets hoort er bij, niet?
De paashaas had bij meme Joni een dinoboek gebracht van Kididoc (mama is reuzefan van die boekjes) en dat moest uiteraard voorgelezen worden. Voor Raya en Jurre was het nog wat moeilijk, maar Willem en Wout weten het boekje al serieus te appreciëren.

Als meme Joni en Bart in de buurt zijn, dan worden er vrij veel foto's genomen. Zelf neemt mama foto's tot haar fototoestel vol zitten, maar meme Joni en Bart doen dat ook. En zo komt het ineens voor dat meme Joni er in slaagt om een foto van ons alle zes samen te nemen.
Doordat mama meter is van Raya lag hier tussen de paascadeautjes ineens ook een roze pet en een deurhanger van Nijntje tussen de cadeautjes. Die hebben we dan maar meegenomen toen we naar oma en opa kip moesten omdat Raya daar ook zou zijn.
Oma en opa kip hadden voor een heerlijk ontbijt gezorgd! En de paashaas voor speelgoedkoffers, chocolade en boxer shorts.

Jurre heeft het hele gebeuren echt bewust mee gemaakt en snapte al snel dat hij zo veel mogelijk eieren moest zoeken en verzamelen.
Bij oma en opa gewoon kwamen we net tegelijkertijd aan met Robin en Julie. Ze zijn samen op zoek gegaan, maar wisten niet goed waar zoeken, want het leek alsof de paashaas het huis van oma en opa gewoon vergeten was!
Maar na wat zoekwerk in en rond het huis bleek dat alles in de slaapkamers was gearriveerd! Heel veel foto's zijn er niet gelukt, want de jongens (en Julie) liepen kamer in en kamer uit en doordat de flits nodig was hebben we dus veel foto's van voeten, ruggen, kinderen die net ergens binnen stappen of zich net weer omdraaien...
Bij oma en opa gewoon had de paashaas naampjes op alles gekleefd, dus konden ze met wat leeswerk de buit bij de juiste eigenaar afleveren... Auto's, chocolade, werkboekjes, potloden, latjes en voor onze Jelle een cosihanger van Nijntje.

We hebben bij oma en opa een heerlijk en gezond middagmaal gekregen, maar daarvoor had mijn fototoestel net iets te weinig geheugen.

Dank je paashaas voor alles!

2 opmerkingen:

ki & co zei

Jullie hebben ook geen chocolade te kort zo te zien ;-)
Leuke foto van jullie allemaal! Het is er eentje om in te kaderen;-)

k@t zei

Waaw, wat een paasfeest!
Leuk dat we verwend worden met zoveel foto's...