vrijdag 30 mei 2008

Veranderen van school.

Ze hebben eindelijk beslist wat er volgend jaar gaat gebeuren met onze school...

De kleuterklassen blijven, maar het lager verdwijnt. Willem moet dus veranderen van school. Voor het eerste en het tweede leerjaar moet hij naar een school en dan zal hij weer moeten veranderen voor de rest van het lager. Maar dan zal hij uiteraard veranderen met de hele leeftijdsgroep. Nu, volgend schooljaar, komen er drie derde kleuterklassen samen in het eerste leerjaar en zullen ze met die drie groepen nieuwe klassen vormen voor het eerste leerjaar. Maar met welke juffen en zo is nog niet duidelijk. Hopelijk weten we dat nog voor het eerste leerjaar, want Willem wil totaal niet naar die andere school.

En Wout en Jurre moeten van ons mee met Willem. Het is niet te doen om naar twee scholen te gaan, laat staan over twee jaar naar drie scholen. Jelle zou dan in de school van nu zitten samen met Jurre, Wout zou dan in die nieuwe school zitten, maar Willem zou dan alweer opschuiven naar de volgende school... Niet te doen dus.

5 opmerkingen:

Bart S. zei

Amaai hoe jammer... hopelijk valt het toch mee in de nieuwe school!

k@t zei

Bij ons ook veranderingen volgend schooljaar: Janne gaat naar de 'grote basisschool' want in het wijkschooltje hebben ze enkel kleuteronderwijs. We laten Stan wel hier omdat het vlakbij is dus op zich niet zoveel extra moeite. Worden bij jullie de kleuterklasjes ook door elkaar gehaald in het 1ste leerjaar? Hier worden de kleuters van de hoofdschool en deze van de wijkschool ook 'geswitcht'. Er zou wel rekening gehouden worden met vriendjes (+ aantal andere factoren) maar ik ben zeker geen grote voorstander van een klasherverdeling. Soit, we zien wel en maken er het beste van! Gelukkig wordt de klasverdeling wel kenbaar gemaakt binnen een tweetal weken.

de Libbrechts zei

Hier ook die herverdeling. Zelfs het hele lager elk jaar opnieuw. Ze blijven dus niet met hun klas tot en met het zesde leerjaar. Elk jaar gooien ze alle klassen van hetzelfde jaar weer door elkaar om nieuwe klassen te vormen. Ik ben er ook geen fan van. Ja, je leert elk jaar wel met andere kinderen overeen komen, maar je leert ook dat je de moeite niet moet doen om echt tijd in iemand te investeren want het jaar opnieuw moet je toch opnieuw beginnen... Ik weet zelfs niet of ze hier letten op vriendjes of niet.

de Libbrechts zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
k@t zei

Verschrikkelijk lijkt me dat. Het heeft natuurlijk ook met je eigen ingesteldheid te maken en alles zal wel zijn vóór- en nadelen hebben hé. Veel succes ermee!