donderdag 17 juli 2008

Kind en Gezin.

Deze namiddag moest ik naar Kind en Gezin. Jurre is goedgekeurd om naar school te gaan. Hij meet 95 cm en weegt 16,080 kg. Hij is meer gegroeid dan verdikt en is dus zoals de andere jongens op ongeveer dezelfde leeftijd aan het 'uitgroeien' begonnen. Hij zit daarmee tussen percentiel 75 en percentiel 90. Hij is dus niet super groot, maar ook niet klein.

Jelle is niet zo heel veel gegroeid en niet zo veel verzwaard, maar langs de ene kant is dat wel een beetje normaal met borstvoedingskindjes en langs de andere kant is dat iets lichter zijn ook wel logisch gezien hij de laatste dagen weigert van te drinken. In Kind en Gezin zeggen ze dat we koppig moeten volhouden aan de fles en ze hem 's morgens en 's avonds moeten aanbieden met 240 ml melk en de rest van de dag met water.... Hij meet 67,5 cm en weegt 7,880 kg. Hij zit daarbij op percentiel 50. En daarmee is Jurre dan af van de titel 'hij is steeds mijnen kleinsten'. Jelle is nu in elke stap de kleinsten en de fijnsten.... Want ter vergelijking: Jurre woog op vijf maanden 9,040 kg en was toen al 67,5 cm en op zeven maanden was hij 73 cm en woog hij 10,640 kg. We zullen wel zien of hij nu een sprongetje zal maken eens hij op flessen staat en anders blijft hij misschien voor altijd mijnen kleinsten. Letterlijk en figuurlijk.

1 opmerking:

Familie-Schildermans-Verbeke zei

ter vergelijking... Raya was op 5 maand 61.5 cm en woog 55OOgr... maar 't is wel een meisje natuurlijk he. Jelle, nog ongeveer 1.6 kilo en je hebt uw nichtje ingehaald (want Raya weegt nu om en bij de 9.5 kg)