donderdag 7 augustus 2008

Uitstapje naar het Boudewijn Seapark.

Tegen tien uur waren we aan het park. Dat is eigenlijk niet zo heel ver rijden voor ons en gemakkelijk te bereiken. Maar in het verleden waren Willem en Wout niet zo enthousiast over dit park. Maar onze Jurre houdt van dieren en dus moesten de grote eens naar een park dat niet hun voorkeur heeft voor onze Jurre.

Een heel contrast met wat we gewoon zijn in pretparken. Jurre mocht hier gewoon op die piratenboot. Onder de meter twintig niet zonder begeleiding, maar dan nog... Als Willem Jurre mee nam, was het ook al goed eigenlijk. Maar dat riskeerden we uiteraard nog niet op die piratenboot. Op de Orca's moesten ze eigenlijk zowiezo een meter twintig zijn, maar Wout mocht er zonder problemen op. En dat was in het hele park zo. Er staat wel een bord, maar eigenlijk niemand die er naar om kijkt. Het personeel heeft ook geen meetlat om te controleren of zo. De enige lat die we gezien hebben, is de lat aan de ingang omdat kinderen kleiner dan een meter gratis binnen mogen en de rest moet betalen.

Zo zaten ons jongens dus te kijken naar de zeeleeuwenshow.
Zeeleeuwen kun je iets leren, maar niet zo'n spectaculaire dingen als dolfijnen. De show moet het vooral hebben van het verhaaltje en de grapjes. Het was een leuke show, maar vorige keer vonden we de show eigenlijk grappiger.
Wout ontdekt de dolfijnen nog voor de show begonnen is.
Dolfijnen kan je echt superleuke dingen leren. Dat maakt de show wel leuk uiteraard.

Wout op de zeedraaimolen van Neptunus.

Willem vond het wel leuk dat hij voor Jurre mocht zorgen.
Jelle kon op de kermis nog niet echt veel doen. Hij kon eventueel wel eens op de draaimolen, maar echt er om vragen doet hij nog niet. Hij is al blij als je met hem speelt de tijd dat hij mee moet wachten tot de grote jongens met iets klaar zijn. En als hij ziet dat je een foto zal nemen, begint hij spontaan te lachen.
Papa met Jurre op de botsauto's. Willem en Wout zaten samen in een ander autootje.
Willem en Wout op de kermis.
Jurre vond de vogelshow wel chique. Eerst zat hij te wachten op de hele grote vogel, maar halfweg de show zei hij telkens dat het nu aan het varken zou zijn. Vraag ons niet hoe hij er bij kwam (het varken van de kinderboerderij elders in het park? het spaarvarken waarin je iets kon steken na de show?), maar hij bleef vragen wanneer het varken nu zou komen.
Wout zijn favoriete vogel: een arend. Bovendien is dat de vogel van Amerika en ook dat is mooi meegenomen voor onze Wout, want Amerika blijft hij associëren met Demmy. En wie vond als kind deze vogel de mooiste vogel (als ik mij goed herinner)? Ja, ook Demmy.
Onze Jurre is gek op schommelen. Hier thuis hebben we wel een schommel, maar met gewone zitjes en dat vindt hij nog niet zo leuk. Maar overal waar we komen en hij ziet een kleine schommel of een schommel met zo'n babyzitje, dan moet hij schommelen.
Jelle heeft ook de speeltuin ontdekt. Hij roept en brult als hij in de buggy zit, maar als je hem op die speelgoedjes laat zitten of recht helpt staan om te prutsen aan de speelgoedjes in de zandbak, dan is hij stil en zie je hem stralen.

Na de speeltuin zijn we nog even naar de zeehondjes gaan kijken, maar die show vinden ons jongens niet indrukwekkend genoeg. En dus zijn we dan nog even in een zaal op de springkastelen gaan springen en dan naar huis. Wout zal de grote waterglijbaan onthouden, Jurre de dolfijnen.

Geen opmerkingen: