zondag 17 augustus 2008

Zomerkermis.


Vrijdagavond is de zomerkermis hier in de stad begonnen. Vrijdagavond begon dat met Rock op 't Plein. Vrijdagavond was er een heel goed programma, maar de jongens vonden het luid, saai, druk... We zijn er drie kwartier geweest en de jongens hebben de hele tijd gevraagd wanneer we weer naar huis zouden gaan. Ik verlangde vroeger zo naar die vrijdagavond en nu gaan we er al jaren niet meer naar toe. Vroeger omdat ik in een andere stad volleybalde en ze de training daarvoor niet wilden afschaffen (wat alle Wervikse ploegen wel doen uiteraard) en nu dus omdat we kinderen hebben die dat niet graag doen.
Op zaterdagnamiddag was er een kindershow door clown Pleks. In een feestzaaltje hier in de stad mochten alle kinderen gratis naar die show gaan kijken. Het liefst verkleed, want na de show was er dan een kinderstoet. Het was het eerste jaar dat we naar de show zijn gaan kijken en het is super goed meegevallen! Willem heeft zich verstopt achter mijn rug (want ze zochten de hele tijd vrijwilligers), maar heeft gebulderd van het lachen. Wout heeft alles meegedaan: getoverd, geroepen, gezongen, gedanst... Jurre heeft veel mee gedaan, maar heeft ook heel verwonderd gekeken naar het goochelen. En Jelle is heel flink geweest.

Na de show zijn alle kinderen dan in stoet naar de kermis getrokken en daar was er een soort worp met kinderspeelgoedjes. Fluitjes, frisbees, ballen, ... En daarna mochten alle verklede kinderen een zakje snoepen halen en twee bonnetjes voor gratis ritjes op de kermis. Zo zijn ons jongens dan op de botsauto's en de draaimolens gaan zitten. En het is natuurlijk leuk om in de vakantie zo veel vriendjes terug te zien op de kermis!

's Avonds waren er weer optredens, maar dat interesseert ons jongens dus totaal niet en dus wagen we er ons niet meer aan.
Deze ochtend was er dan de oldtimermeeting. Normaal staan een aantal auto's op de speelplaats van de school van de jongens, maar ook dat mag dus niet meer! Een groot blad op de schoolpoort dat het nu een privaat domein is :-( , maar we zijn dus wel naar de auto's gaan kijken. Jurre (en de grote ook wel) zit volop in zijn Carsperiode. Zijn Bliksem krijg je niet uit zijn handen. Hij gaat overal en altijd mee. En wie stond er op de oldtimermeeting? Ja, Luigi! Maar ze vonden wel meer auto's mooi natuurlijk. Al benoemen ze ze met Philmore (mama's favoriet), Flo, Ramone, Sergant, .... Ze zullen dat nu wel gewoon zijn op dat soort meetings.
Deze avond zijn er nog optredens (ik denk zelfs van Laura Lynn) en morgen is het dan rommelmarkt en braderie! Deze avond zal waarschijnlijk aan ons voorbij gaan, maar morgen trekken we toch nog eens naar het centrum in ieder geval.