woensdag 3 september 2008

Geslaagde turntraining.

Toen Wout zei dat hij wou gaan volleyballen en voetballen hebben we voorgesteld om het turnen dan te laten, maar hij wou blijven turnen met Emiel. In zijn oude klas had Wout namelijk drie hele goede vrienden: Emiel, Toon en Mathijs. In zijn nieuwe klas zit geen van de drie, maar zij zitten wel nog met drie samen in de oude school van mijn jongens, in het derde kleuter bij Willems juf Isabelle. Wout miste zijn vrienden wel, maar hij kon het wat relativeren. Maar hij wou dus blijven turnen om bij Emiel te zijn. En wie ben ik om hem dat af te nemen, he.


Deze voormiddag belde de mama van Toon, de andere goede vriend dus. Of Wout nog gingen turnen en of dat nu begon. En of Toon eens mocht proberen.

En zo was het dus. We zijn aangekomen in de sporthal en Emiel en Wout hun gezichtje lichtte helemaal op toen ze elkaar zagen. Wout vond het super dat Toon er ook aan kwam even later. Toon had het wat moeilijk met het begin, want het is een vrij grote groep waarmee ze turnen. Maar na afloop van de les zei hij dat hij nog zou komen en dat het heel leuk was.

En dus gaan de drie goede vrienden die elkaar niet meer zien in de klas, nu wel elke week op woensdagnamiddag samen turnen. Het deed me deugd om Wout helemaal te zien blinken en hen hun oude routines weer onmiddellijk zien op te pikken.

2 opmerkingen:

Familie-Schildermans-Verbeke zei

Super tof... dat zullen wel vriendjes blijven als ze elkaar elke week zien... en op school zal Wout nieuwe vriendjes maken... en in de voetbal nog andere vriendjes... en in de volley nog andere... . Amaai dat zal nogal een verjaardagsfeestje worden!!! :-)

de Libbrechts zei

Emiel was gisteren ook op de voetbal. Hij zou ook graag beginnen voetballen... En Toon was aan het twijfelen om mee te gaan volleyballen deze avond. We zullen zien of hij er deze avond is, he.