zaterdag 29 november 2008

Sintbezoek in Jurre zijn turnuurtje!

Het turnuurtje begon gewoon, met dat verschil dat de mama's en de papa's mochten blijven kijken. Mama en Jelle zijn dus blijven kijken terwijl Jurre mocht turnen (papa was met Willem en Wout naar de voetbalmatch). Ik wist niet goed hoe Jurre zou reageren, want uiteraard had hij de Sint voorgaande jaren al gezien, maar dit jaar nog niet en dit jaar is het de eerste keer dat hij het echt beseft, dat hij er over leert en dat hij het zal onthouden voor volgend jaar... Het was dus wel even spannend afwachten of hij het leuk zou vinden, niet bang zou zijn...Eerst wat opwarmen, dan wat op muziek en ineens waren de Sint en zijn twee turnpieten daar! De Sint mocht dan op een mooie stoel zitten om te kijken of de kinderen en de turnpieten het goed deden en de turnpieten.... mochten meeturnen, maar zo goed deden ze het niet!
Hier mochten de Pieten de ballen rollen naar de kinderen.
Tijdens het parcours (dat wil zeggen dat ze rond lopen in de zaal en onderweg hun oefeningen doen die ze getoond zijn) moesten ze telkens ze langs de Sint kwamen een handje geven aan de Sint.
De juf wou Jurre een beetje helpen, maar met al dat publiek dat heel dicht bij zat te kijken, vond Jurre het leuker om een beetje de grapjas uit te hangen! Maar uiteindelijk heeft hij de oefening wel goed gedaan. En ondertussen had iedereen eens goed gelachen.
Dit tafereeltje zouden we vaker moeten zien als de Sint ergens komt (en dat is nu net wat ik het meeste mis aan al die plaatsen waar de Sint komt). De Sint heeft tijd, de kindjes zijn met een klein groepje en mogen allemaal heel dicht bij de Sint gaan zitten. Geen mama's en papa's er tussen, geen gevecht om cadeaus of om de eerste te zijn. Gewoon in alle rust en kalmte een aangenaam gesprek tussen die kleine kinderen en die lieve, rustige, goede Sint.
De kinderen hebben ook zo enkele liedjes gezongen voor Sinterklaas.
En toen mocht elk kindje nog apart bij de Sint om nog iets te zeggen alleen als het wou en om een zakje lekkers te krijgen. En weer was het super. Allemaal heel rustig, kalm en met voldoende tijd.
En nadien mochten ook de kindjes die niet in de turnclub zaten bij de Sint komen. En ik heb het dus niet kunnen laten om te vragen of ik deze foto mocht nemen van mijnen Jelle :-) .

2 opmerkingen:

Familie-Schildermans-Verbeke zei

Super! Zeg wist je al dat de sint en 2 pieten op 5 dec. naar ons huisje komt?

de Libbrechts zei

Amaai, wat hebben jullie geluk!