zondag 23 november 2008

Sintbezoek.

Gisterenvoormiddag kwam de Sint naar de jongens hun school in Kruiseke, maar wij konden niet gaan. Willem en Wout moesten voetballen (helaas verloren, maar wel goed gespeeld en de match werd vroeger afgefloten door het vreselijk slechte weer) en Jurre moest turnen. Ik had de jongens beloofd om dan in de namiddag te gaan kijken naar Wervik als de Sint zou aankomen. Maar het weer was nog steeds niet te doen en met Jelle die net ziek was geweest en Jurre die vrijdag een vodje was en helemaal aan het einde van zijn krachten leek, leek mij dat geen goed idee. We zijn dus niet geweest.

Maar Willem begint ongerust te worden. Onze kachel staat in de weg. Zal de Sint dan wel binnen geraken? En zal hij dat wel vinden als je een deur open laat? Dus hebben we het eens geprobeerd. De Sint was nu toch zeker in Wervik, dus het was het moment om het te testen. Schoen voor de kachel, wortel en tekeningen klaar gelegd en dan maar hoopvol gaan slapen.

En deze ochtend moest Willem naar het toilet en is hij weer naar boven gestormd. De Sint had het gevonden en hij had iets achter gelaten. De drie grote jongens hebben een adventskalender gekregen en Jelle een knuffel. Jurre begrijpt het principe van de kalender nog niet helemaal, maar dat komt nog wel. En Willem is nu een heel stuk geruster dat hij wel iets zal krijgen de zesde.

Geen opmerkingen: