maandag 22 december 2008

Een echt kinderdagje!

Vrijdag zijn ze ons terras komen inwassen, dus zaterdag mochten de jongens het uittesten. En dat hebben ze heel enthousiast gedaan: hockey, skateboarden, fietsen, steppen,... Het is nog niet af, maar de jongens kunnen toch al weer buiten spelen. Nu is het nog wachten op de bloembak en het deksel van de steenput dat ze weg steken.
En Jelle ontdekt nu dus volop ons huisje en onze glijbaan. De grote jongens zijn dat wat ontgroeid, maar voor Jurre is dat nog leuk en zeker voor Jelle is dat iets dat hij nog volop moet ontdekken.
Dan zijn we vertrokken naar de Quick. Een laat sinterklaascadeau van de Sint in Spanje voor onze Willem. Die had gezorgd voor wat sponsoring.
En dan richting Antwerpen. Want dankzij Ketnet mochten we naar een tvopname van de ketnetband in de Zuiderkroon. We gingen wat vroeger naar Antwerpen om nog eens in Antwerpen rond te lopen, wat winkels te bekijken, wat te genieten, ... Maar we kennen Antwerpen dus niet, hebben geen winkels gevonden, liepen percies wat in de mindere buurten van Antwerpen rond en mama had zelfs een vrij groot onveiligheidsgevoel (en dat helpt niet als er ineens een man zonder tanden geld komt vragen voor een brood). Dus zijn we maar terug gekeerd naar de buurt van de Zuiderkroon...
Normaal zijn wij geen speciale fans van architectuur, maar dit huis vonden we toch echt wel de moeite.
Op een groot plein voor de Zuiderkroon ligt een mooie speeltuin. Die moesten de jongens natuurlijk eens uitproberen.Om 15u30 mochten we dan de Zuiderkroon binnen. De ouders moesten beneden in de foyer blijven terwijl de kinderen van een show van de ketnetband konden genieten. Maar er waren dus blijkbaar toch kinderen te weinig en daardoor mochten de ouders ook mee de zaal in. Wat super goed nieuws was voor onze Jurre, want hij mocht van ons niet mee met de twee grote omdat we hem te klein vonden om zoiets alleen te gaan doen. En ook Jelle heeft de show zo kunnen meemaken.
Als je weet waar hij staat, kun je hieronder onze Wout vinden...
En ja, dat kleintje daar tussen, dat is onze Jurre...
Onze drie grote jongens hebben echt genoten. Het wachten vooraf en tussendoor waren ze precies totaal vergeten. Het optreden vonden ze mooi en vooral Wout hoopt echt dat hij op tv komt. De show wordt op Ketnet uitgezonden op 30 december, dus wie nieuwsgierig is om te zien of Wout echt op tv komt, kan dan mee kijken. En verder zijn ons jongens nu een blaadje met handtekeningen rijker. En natuurlijk ook een leuke ervaring.

Geen opmerkingen: