zondag 1 maart 2009

Een druk weekend.

We hebben het weekend afgesloten met een druk weekend. Vrijdagnamiddag zijn de jongens en ik samen met Rika en oma kip naar Sea Life in Blankenberge geweest. Jurre gaat er echt heen voor de dieren. Hij vond het super dat de zeehonden zo dicht bij hem kwamen zwemmen (al was hij ook wel een beetje bang) en hij vond de grote zeeschildpad super! Willem en Wout gingen er meer naar toe voor de Piratenminigolf. Willem heeft er staan schaterlachen. Hij begint het wat te kunnen, maar het lijkt soms meer op baseball dan op minigolf. En Wout maakt er iets van dat op hockey lijkt. Jurre doet het vol overgave, maar twintig slagen om het balletje één keer in het gaatje te krijgen is zeker geen uitzondering!

Vrijdagavond waren de grote jongens net op tijd voor hun volleybaltraining.

Zaterdagvoormiddag eerst een voetbalmatch. 19 - 2 verloren. Ze deden in het begin hun best, maar voelden dat ze het niet konden halen en dan is hun motivatie zoek geraakt en kregen ze gewoon de ene goal na de andere binnen... Niet zo leuk, maar ze laten het eigenlijk niet echt aan hun hart komen.

Dan zijn Willem en ik vertrokken naar Gent. Met de trein. Dan de tram. Gaan winkelen. We hebben ze communiekleren. Jasje, trui, sweater, t-shirt met lange mouwen, t-shirt met korte mouwen, broek, schoenen. We kunnen er naar gelang het weer een andere combinatie van maken zodat het eigenlijk vrij warm mag zijn, maar ook echt koud mag zijn. En het is allemaal helemaal Willems gedacht. Al hoopt hij dat hij de sweater de dag zelf niet moet aan doen. We zullen wel zien. Dan terug met de tram en de trein.

Wim is ondertussen met Wout en de twee kleintjes gaan shoppen voor Wouts ds. Willem had er eentje sinds nieuwjaar omdat hij de centjes die hij kreeg voor zijn nieuwjaar en zijn verjaardag daarvoor had samen gelegd. Wout wou dat natuurlijk ook en hij heeft dus moeten wachten tot na zijn verjaardag om hem te kunnen gaan halen.

Deze ochtend zijn we dan met zijn zessen gaan zwemmen. We waren donderdagnamiddag geweest zonder papa, maar dan kunnen de grote jongens niet in het diepe bad en kan Jurre niet op de grote glijbaan. Nu kon dat dus allemaal wel.

Deze namiddag heeft papa dan de zijkant van het terras opgevuld met aarde. Nu moeten daar nog bloemen komen en wat kiezelsteentjes. Ik heb mijn waskot omgeschakeld naar de zomerse versie. Nu alleen maar duimen dat het weer wat mee wil om zomers te worden.

En nu is papa weg voor een bekerwedstrijd. Duimen dat ze winnen. De heenwedstrijd hebben ze verloren met 3-0, dus ze kunnen wel wat steun gebruiken. De jongens moeten echter op tijd naar bed omdat de vakantie morgen gedaan is en dus supporteren we van op afstand voor papa.

Geen opmerkingen: