maandag 11 mei 2009

Wims cadeau voor moederdag.

Zaterdagmorgen moest ik om zes uur op staan van Wim. En de jongens ook. Tegen half zeven zaten we in de auto richting Frankrijk. Om kwart na acht kwamen we aan in Wimereux. Een zalig Frans stadje aan de zee. Wim haalde alles uit de auto om te ontbijten! Koffiekoeken, koffie. De jongens hebben even op een speeltuintje gespeeld en daarna zijn we een strandwandeling gaan maken. Door het vroege uur lag het strand er nog verlaten bij. Zalig gewoon! Zand, stenen, rotsen, bunkers. De jongens hebben genoten.

Daarna zijn we naar Boulogne-sur-mer gereden. We hebben daar een wandeling gemaakt door de oude versterkte stad. En zijn er in een hele oude bakkerij echt Frans stokbrood gaan halen.
We hebben ons geïnstalleerd in een parkje en Wim haalde alles uit de auto om te aperitieven: olijven, kaas, worst, drinken.

De volgende halte was normaal Wissant, maar daar was het vrij druk en daarom zijn we doorgereden naar Cap Blanc Nez. Met zicht op zee hebben we daar belegde broodjes gegeten. Wim had echt aan alles gedacht! Beleg, saus, groentjes, drinken, dessertje!
Dan zijn we naar boven gestapt met zijn allen. En terug naar beneden hebben de jongens een stukje gerold in plaats van te stappen. Tot groot jolijt van hen zelf en van iedereen die we voorbij kwamen.
Op het keistrand zijn we dan nog even gaan genieten van het uitzicht en het geluid van de zee.

De volgende halte was Gravelines. De jongens hebben daar rugby gespeeld op het strand. Daar lag alles er vrij verlaten bij. Wat ook zijn charmes heeft uiteraard.

Bergues werd de volgende halte. Daar hebben we een ijsje gegeten met zicht op het belfort. En we hebben er een historische wandeling gemaakt die ons naar alle oude gebouwen van Bergues bracht. Dus ook de site waar ook een mooie abdij gestaan moet hebben maar waarvan je nu alleen nog de toren kan zien staan.

En dan was het weer huiswaarts. Waar we nog de restjes hebben opgegeten en dan de jongens in bed hebben gelegd, want het is toch een zware dag geweest! Maar een super zalig, perfect moederdagcadeau! Dank je, papa!


Geen opmerkingen: