maandag 1 juni 2009

Een weekend stof eten...

Ja, donderdagavond 'vergadering' met de aannemer en de man van de garagepoort en ineens, na al dat lange wachten en zagen en zoeken, moest het ineens snel gaan. Dit weekend moest het plafond in de garage (de oude living) uitgebroken worden, de rolluikkast moest afgebroken worden zodat alles 'bloot' stond zodat de aannemer kon zien wat hij kon verwachten eens hij begon aan het maken van de opening in de gevel. Donderdagavond zag ik het al niet zo goed meer zitten omdat we acht weken met een gat in de gevel zullen zitten. Ze willen immers niet werken naar elkaars plan omdat het risico te groot is dat er enkele centimeters verschil in zit en dat kan niet met een garagepoort. Dus moet eerst het gat gemaakt worden en zal dan pas de opmeting gebeuren voor de poort. En dan moet ze dus nog gemaakt en geplaatst worden en die tijd zal ik dus weer met een noodoplossing zitten...

Ik weet dat ik nog stof ga eten, want er moet nog een muur uitgebroken worden (die die de gang maakte naast de living) omdat dat nu allemaal garage zal worden. Maar dat plafond was niet zo veel werk volgens Wim en veel stof zou dat niet geven volgens Wim.

Tot ik gisteren ineens zat te strijken in de living (de oude keuken) en Wout bijna niet meer kon zien zitten van de 'mist'. Een gigantische stofwolk. Maar Wim bleef maar verder zo werken want hij vond dat het nu toch al te laat was.

En dan konden we de 'schade' beginnen opmeten. Wim had niets weg gezet met als gevolg: speelkleren (een aparte kast zonder kastdeuren met kleren waar ze mee mogen ravotten, wel proper, maar niet in perfekte staat) onder een dikke laag stof, voetbaltafel die niet meer om aan te zien was, fototoestel, vloer, kasten, gordijnen, .... alles onder een dikke laag stof. En omdat het gemakkelijker werken bleek voor Wim met een open deurgat, lag dus eigenlijk alles beneden onder een dikke laag stof!

We hebben dus twee dagen gepoetst en opgeruimd en afgestoft en gestofzuigd en gedweild om het weer een beetje fatsoenlijk te krijgen. Nu is het weer een beetje doenbaar. Maar het is zeker... als we de muur uitbreken, als ze komen voor het gat in de gevel, dan moet er afgeplakt worden. Ik ben het stof eten nu toch wel grondig beu aan het worden. En dus is het ook zeker... na de garage is het pauze in de verbouwing. Eerst weer sparen en op adem komen. Even in een relatief proper huis wonen. Want klaar is ons huis nog lang niet, vrees ik.

Geen opmerkingen: