donderdag 27 augustus 2009

De klassen zijn bekend!

Voor Willem geen verrassing. Hij zit in het tweede leerjaar bij juf Tania. Ze zijn met dertien kindjes in de klas. Op dinsdagnamiddag en op donderdagnamiddag zit hij met zijn klasje bij meester Joost en zijn klas van het derde leerjaar. Maar dat wordt opgevangen door dan te gaan zwemmen, door niveaulezen, duolezen en zo meer.
Ook voor Wout niets speciaals. Al zit hij in een vrij grote klas. Ze zitten met 19 in het eerste leerjaar bij juf Lies (Willems juf van vorig jaar). Hij zit ook echt in Willems oude klaslokaal.
En voor Jurre was het spannend. Jurre gaat naar het eerste kleuter. Hij hoopte dat hij naar juf Greet mocht omdat zijn vriendjes daar zowiezo naar toe moesten. En zijn wens komt uit. Hij wordt een speelgoedvriendje bij juf Greet. Hij zit dus wel in het eerste kleuter op papier, maar hij zit in het lokaal en bij de juf van het tweede kleuter. Hij krijgt wel andere werkjes en opdrachten dan de kindjes van het tweede kleuter. En hij mocht gisteren zijn symbooltje kiezen en het is een fiets geworden. Voor Wout moet hij nu op twee wielen leren fietsen want het is een fiets met maar twee wielen :-)

We gaan vandaag ook maar kijken om de boekentassen van de grote jongens klaar te zetten met hun materiaal dat ze nodig hebben. Als ze nog iets te kort hebben, kunnen we het nog bij halen. Al hebben ze niet zo heel veel dingen nodig.

Geen opmerkingen: