donderdag 6 augustus 2009

Een dagje uit.

Vandaag ben ik met de jongens op stap gegaan. Na wat zoeken op internet leek Harry Malter wel okee voor alle vier de jongens en leek het betaalbaar.

Dus vandaag naar Heusden gereden. Eerste meevaller: gratis parking. Jurre en Jelle gingen gratis binnen, Willem en Wout betaalden volle pot, maar ik ging aan halve prijs met mijn lerarenkaart. Dus viel het aan de kassa inderdaad nog mee.

Eerst tussen de dieren: geitjes, varkentjes, kippen, bambi's. Er tussen mogen lopen en ze mogen aaien vinden Wout, Jurre en Jelle al super. Willem krijg je daar niet tussen. En mama? Ja, die moet doen alsof ze het super leuk vindt en totaal geen schrik heeft :-).

Dan paddestoelenhuisjes. Best wel mooi ingericht. Het is niet splinternieuw en het is niet allemaal perfekt aangelegd, maar de jongens vonden het alle vier super. Ze zijn zeker tien keer gaan kijken naar de school.

Meer dieren. Kijken, bordjes met uitleg lezen. Geen stapels dieren, geen verre kooien. Een caviastad. Leuk gedaan. Weer: niet af, maar voor jongens is dat niet nodig zolang ze maar geen kilometer verder staan dan de dieren en door ijzeren kooien moeten kijken.

Dan een waterbaan met bootjes. Even gewacht of iemand kwam om de kinderen er op te laten, maar het bleek zelf instappen en weer uitstappen te zijn. Super gewoon. Niet perfekt aangelegd, geen supersnelheid. Maar ze hebben het alle vier drie keer gedaan, dus zeker leuk genoeg!

Dan een olifant, zebra's en struisvogels! En de belofte dat ze in de namiddag op kamelen en paarden konden rijden! Meer moet dat voor jongens niet zijn.

Bij het terugkeren komen we nog leuke aapjes tegen. Die boven je hoofd lopen door een buis. Bij deze moet je wel iets verder af blijven omdat ze kunnen bijten. En een draaimolen. Met 50 cent doen mijn vier jongens een ritje op een draaimolen. Allemaal, he, niet 50 cent per kind.

En aan de andere kant van het park komen we ineens in een indoorspeeltuin in open lucht. Ja, klinkt vreemd, maar je hebt er een mengeling van speeltuigen van indoorspeeltuinen en buitenspeeltuinen, meestal zijn de speeltuigen opgesteld onder aparte afdakjes of onder het lange afdak. Met zand. Hier en daar steentjes kan de jongens niets schelen. Ze lopen van de klimtuigen naar de schommels, naar de springkastelen, de ballenbaden, de glijbanen, de draaimolens, ... Allemaal even leuk om te doen.

Om half twaalf doen we een ritje met het treintje. Is gewoon het park eens rond rijden. Niet spectaculair. Maar is even een adempauze voor onze Jelle.

Terug naar de speeltuin om dan tegen 13 uur naar de plaats van de paarden en de kamelen te stappen. Wout durft meteen op een kameel. Bij het tweede ritje durft Willem ook en Wout mag van die meneer blijven zitten. Dus doet Wout twee rondjes.
En ook Jurre wil op de kameel rijden. Maar dan moet de mama mee. Mama had haar fototoestel aan een vreemde meneer gegeven en Jelle toevertrouwd aan die meneer zijn vrouw. Die mevrouw heeft goed voor Jelle gezorgd, maar de meneer is er niet in geslaagd om een foto te nemen van Jurre en ik op die kameel :-) Mijn fototoestel deed ook echt ambetant op dat moment, dus het lag niet echt aan hem.

En dan op de paarden. Wout en Willem samen op de grote pony. Jurre alleen op de kleine. Ze vinden het super! En Jelle maakt heel duidelijk dat hij dat ook wil doen. Dus gaat Jelle erna alleen op de kleine pony!

Ondertussen zijn de paardemolens met bediening open in de speeltuin, dus dan trekken we daar naar toe. Maar die vallen een beetje tegen. Maar geen erg, want de circusshow gaat beginnen.

Het is een goede show en goed van duur. Een piratenprinses geeft een vogelshow en een clown een act met een fiets. De vogels vonden ze goed, de clown vonden ze echt grappig. Ze blonken, ze lachten, ze deden mee. En mama haar hartje had er deugd van.

Wout wou zich dan nog laten sminken, maar dat koste geld en dat had er eigenlijk niet voor over. En Jelle was doodop, dus zijn we om drie uur (vijf uur na ons aankomst) terug naar huis gekomen. Nadat we die kleine dieren in het begin nog eens gevoederd hadden.

Foto's kun je hier vinden.

Geen opmerkingen: