zondag 16 augustus 2009

Het belangrijkste weekend van het jaar...

... voor zowat elke Wervikaan. Het is feest in Wervik. Vrijdagavond begon het met Rock op het Plein. We hadden wel de intentie om te gaan en we zijn geweest, maar je kan het niet echt geslaagd noemen als je er maar bent van kwart na zes tot half acht. De jongens vinden de muziek te luid, willen niet stil staan, willen naar huis, willen drinken, willen eten, .... En dus hebben we het weer snel opgegeven.
Zaterdagvoormiddag zijn we wat begonnen aan de afbraakwerken voor de garagepoort, maar veel zijn we niet opgeschoten. Er zijn wat mozaïekjes af van de gevel, maar veel kan je er nog niet van zien.
In de namiddag hebben we de kinderen verkleed meegenomen naar de kindershow. Een optreden van een clown, een drankje. Wout is op het podium mogen gaan jumpen en Jurre heeft een danswedstrijd gewonnen waardoor hij ook op het podium mocht om mee te toveren. Dan zijn we met de verklede kinderen in stoet naar de kermis getrokken. Daar vindt dat een worp plaats, krijgen de kinderen elk een zakje snoep en mogen ze op de kermis.
Nog even een terrasje, maar weer hebben ons jongens het niet vol gehouden tot de muziek gisterenavond begon (en het beloofde nochtans goed te zijn).
Vandaag eerst naar de oldtimers gaan kijken. Vooral Jurre vindt dat super en heeft zo wat favorieten. We hebben een Demmyauto gezien, mama's busje, Jurres Sergeant en Bliksem en Ramone.
Daarna zijn we verder gegaan met de afbraakwerken. De vier gaten zitten er voor de steunbalken om de gevel op te houden en de dorpel is weg aan de oude voordeur. Het lijkt niet veel, maar we hebben stof gegeten, hebben gevloekt omdat het hard was en hebben nu overal pijn.
Op de middag moest Willem een vriendschapsmatchje spelen. De eerste helft had hij er plezier in, de tweede helft minder. Volgende week is het echt. Dan is het een uitwedstrijd. Nog steeds een oefenmatch, maar met een tegenstrever die ze niet kennen.

Geen opmerkingen: