maandag 19 juli 2010

Een trouwfeest.


Dit weekend mochten we op zaterdagavond naar een trouwfeest. En het werd een weekend volledig in het teken van het trouwfeest.
Zaterdagmiddag zijn we vertrokken om één uur met vier kinderen, vier valiezen, een tent, twee slaapzakken en twee luchtmatrassen.
Eerst naar Nieuwpoort. De twee oudste mochten daar naar oma en opa gewoon. Tentje opgezet, matrassen opgeblazen, slaapzakken klaar gelegd en twee valiezen in de voortent gezet.
Verder gereden met maar twee kindjes meer mee. Volgende halte was Harelbeke. Bij Jurre zijn peter. Jurre mocht daar een nachtje gaan logeren. Dus daar weer een valies minder terug mee en een zoon minder.
Jelle vond het op dat moment niet meer leuk. Drie broers mochten gaan logeren en hij moest weer mee met mama en papa. Hij snapte het nog niet echt dat de volgende halte zijn logeerplaats zou worden. Maar dan toch Jelle mee gekregen naar Beveren-Leie, naar zijn meter. Daar dus de laatste zoon en valies achter gelaten. En dan zonder kindjes naar huis om nog een kast te verhuizen.
Dan ons snel, snel klaar gemaakt en naar het avondfeest. Iets na drie daar vertrokken, dus tegen vier uur lagen we in ons bed.
Om twintig na acht waren we allebei uit ons eigen wakker. Om half negen zaten we in de auto en na een korte stop bij de bakker zijn we verder gereden naar Beveren-Leie. Jelle had daar heel veel en flink geslapen, was naar de speeltuin geweest, had chocoladekoeken gegeten, mocht nog in de douche. Hij heeft echt genoten van zijn nachtje zonder broers. Hij gebruikte de hele tijd zijn liefste stemmetje, moest geen speelgoed delen dus kon ook geen ruzie maken. Hij is heel flink gaan slapen; zonder problemen in een dubbel bed. Dus dat was al één goede logeerpartij.
Dan Jurre gaan halen. Hij had niet zo vlot geslapen. Hij was niet bij Lowietje in bed kunnen blijven en was naar een bedje apart verhuisd. Maar hij had geen ruzie gemaakt, had geluisterd. De foto's toonden ook dat hij veel gespeeld heeft met Jan en Lowie. Met treinen en op de trampoline. En hij had barbecue mogen eten! Hij was ook echt in de wolken met de foto's die hij kreeg van Veerle. Dus dat was een tweede goede logeerpartij.
En dan dus weer naar Nieuwpoort gereden. De valiezen stonden reeds gemaakt klaar, dus alleen nog het tentje in de auto moeten steken (wie weet hoe je zo'n decathlontentje weer opgeplooid en in de tas krijgt: laat het ons aub weten!) en ook daar was het weer opgeruimd. Ook de twee grote jongens zijn blijkbaar flink geweest en hebben flink geslapen. Al hebben ze wat hun draai moeten zoeken op de camping. Maar ze vonden het wel een hele leuke logeerpartij. En aangezien ze flink geweest waren, hadden we dus een vier op vier!

Alleen, zoals we het van ons jongens gewoon zijn, moet al dat braaf zijn uit hun systeem eens ze weer bij mama en papa zijn. Gisteren dus bijna niets anders gedaan dan ze onder hun voeten geven en ze terecht moeten wijzen. Ze zeggen zelf dat ze braver geweest zijn tijdens hun logeerpartij, maar ze weten ook niet goed waarom ze dan niet zo braaf kunnen blijven. En Jurre had nog een andere uitleg: Jan is wel niet zo streng als jij, he, mama. Tja, als ze genoten hebben en als ze na een dag weer ook thuis braaf kunnen zijn... 't Is al dat ik moet hebben. En zo wordt een trouwfeest geen avondvullend programma, maar een weekendvullend programma :-).

Geen opmerkingen: