donderdag 26 augustus 2010

Bezoek aan de nieuwe klasjes.

Voor Jelle was alles zeker nieuw. Hij is zijn klas binnen gegaan en was thuis. Geen paniek, geen traantjes, geen verstoppen achter mama's benen maar spelen, ontdekken, rondkijken, uitproberen,... Jelle ziet het helemaal zitten in het eerste kleuter met juf An en juf Katrien (een peuterklasje is er niet, dus de instappertjes komen in het eerste kleuterklasje terecht). Hij start met 25 kindjes.

Met Jurre gingen we de tweede kleuterklas binnen. De klas waar hij vorig jaar ook al zat. Maar... hij mocht er niet meer binnen. Hij is één van de vier kindjes die door schuiven. Jurre gaat dus naar de derde kleuterklas van juf Nele en juf Mieke; mee met zijn beste vrienden. Hij zal wel een dierenvriendje zijn want hij is eigenlijk nog tweede kleuter. Zijn klas telt 24 kindjes.

Wout zit in de bovenste containerklas in het tweede leerjaar met juf Tania en juf Ingeborg. Zijn klasje is een beetje kleiner geworden en ze zijn nog met 16. Zijn beste vrienden zijn er nog bij. En zijn eilandje (vier kindjes hun banken tegen elkaar) ziet hij wel zitten. Voor hem verandert er niet zo veel.

Willems klasje daarentegen krijgt er weer twee nieuwe kindjes bij. Het ene kindje kent hij, want dat is zijn vriendinnetje Kiara die tot en met de derde kleuterklas in zijn klas zat. Het andere kindje is hem onbekend. Zijn klas telt nu 15 kindjes. Hij gaat naar het derde leerjaar van meester Joost. Het lokaal is hetzelfde lokaal als vorig jaar. Alleen staan er veel minder banken in (vorig jaar moesten er 27 staan voor als het tweede en het derde leerjaar samen zaten).


Geen opmerkingen: