zondag 31 oktober 2010

Samhain.
Een organisatie van de Cultuurdienst, Toeristische dienst, Jeugdcentrum en tal van lokale cultuurverenigingen en vrijwilligers

Chaos is over Onze Wereld neergedaald. Allerlei demonen en vreemde wezens hebben bezit genomen van de oogst van de mensen. De kleine Kelt, Innis, krijgt de opdracht om samen met jullie de oogst terug te halen uit de Andere Wereld. De demonen en vreemde wezen dagen jullie immers uit met een aantal ‘verschrikkelijke’ opdrachten. Wie kan de opdrachten oplossen? Wie kan opnieuw zorgen voor de Rust in Onze Wereld. Wie durft de uitdaging aan?

Het evenement voor het ganse gezin, Samhain heeft plaats op één van de mooiste locaties van de stad, het eiland De Balokken, Kinderen en ouders zullen er op die avond verdwalen in het verhaal van de kleine Kelt Innis. Via een combinatie van muziek, beelden, verhalen, doeactiviteiten voor jong en oud maak je op een originele manier kennis met een stukje geschiedenis van onze stad.

Wat hierboven staat is de info die we op voorhand kregen. Wat was het nu in de praktijk?

Toen we aan kwamen, moesten we een kamertje binnen. Daar vertelde een verteller het begin van een verhaal. Het kwam er op neer dat we de oogst moesten proberen te redden aan de hand van opdrachten. Hierna stapten we op een Engelse dubbeldekker om door Wervik naar de Balokken te rijden. De jongens vonden dat al super. Drie oude dametjes zorgden voor wat grappige animatie op de bus. We moesten rond het Tabaksmuseum naar de brug stappen en zo kwamen we op het eiland. Daar stond een toren waarop een man zat die alles wist. Hij riep af naar welke poort je moest. Aan die poort stonden elfjes met dingen die lawaai maakten voor de kinderen. Zo trokken we dan in groep van de poort naar de eigenlijke opdracht. Onze groep heeft met een hele grote katapult pompoenen moeten afschieten, touwtrekken tegen echte sterke aardgeesten en racen met gocarts met een fakkel mee. Tussen de opdrachten door kon je rond lopen op een markt waar je soep kreeg, waar je je kon laten tekenen, met roofvogels, een waarzegster, een cafeetje, ... Jurre werd daar ineens onder een parasol mee genomen door een beschermheer die hem een kaartje gaf om onder zijn hoofdkussen te steken zodat hij niet zou dromen van boze geesten 's nachts.
Na het volbrengen van de drie opdrachten moesten we over het kerkhof naar de poort van de andere wereld om in het luguber dorp te komen. Daar kregen we een raadsel dat we moesten oplossen om de drie sleutels te krijgen.
Met die sleutels mee hebben we dan de boot genomen die ons terug bracht naar de grote zaal. Daar werden we een doolhof in geloodst waar we de boze geesten moesten uitschakelen aan de hand van onze sleutels. Dat lukte, maar daar zijn de jongens heel bang geweest want de boze geesten in het doolhof zagen er echt wel heel griezelig uit.
Om ze nog maar wat tot zichzelf te laten komen, hebben we nog maar gezorgd voor frietjes voor ze naar bed moesten.


1 opmerking:

Lieven en Dolores zei

Beste familie Libbrecht,

Wij zijn blij van te vernenem dat jullie een aangename avond hadden.
Alhoewel er enkele bosgeestjes het spijtig vonden dat jullie niet bij hen langskwamen. Misschien, wie weet komen ze jullie nog wel eens tegen ....

Met vriendelijke groeten,
Lieven en Dolores