zaterdag 16 oktober 2010

Volleybalkoekjes voor de jarige.



Voor de liefhebbers geef ik het recept van de koekjes mee (komt van de Taartenfee).

Basisrecept:

200 g boter

200 g suiker

1 eetlepel vanille extract (kun je dan veranderen door een andere smaak, maar ik heb een zakje vanillesuiker gebruikt in de plaats)

1 ei

400 g bloem voor fijne patisserie

Bereiding:

- Laat de boter op kamertemperatuur komen.

- Meng de boter en de suiker goed tot ze samen een zalvige massa vormen.

- Voeg de vanille-essence toe.

- Meng het ei erdoor en daarna de bloem. Het deeg is nu redelijk nat. Laat het deeg een halve dag in de koelkast rusten.

- Verwarm de oven voor op 180 graden C.

- Bestrooi het werkvlak en het deeg royaal met bloem en rol het deeg tot ongeveer een halve centimeter dik uit. Kneed eventueel nog wat bloem door het deeg.

- Steek er koekjes uit met koekjesuitstekers of cookie cutters. Het aantal koekjes dat je uiteindelijk krijgt, hangt natuurlijk af van de grootte van je uitsteker.

- Leg de koekjes op bakpapier op het ovenrooster. Laat voldoende plaats tussen de koekjes zodat ze bij het bakken niet tegen elkaar komen.

- Plaats ze ongeveer 13 minuten in de oven tot de randjes goudbruin zijn.

- Leg ze met behulp van een spatel voorzichtig op een taartrooster.

- De koekjes zijn nu nog erg zacht, maar dat hoort zo. Ze worden harder met het afkoelen.

- Als ze afgekoeld zij, zijn ze klaar om te decoreren.




Geen opmerkingen: