donderdag 4 november 2010

Griezelen na Halloween.Wout was ingeschreven, samen met zijn vriendje Arne, voor een activiteit in het Provinciaal Domein De Palingbeek. Dus zetten we gisteren Willem af bij Warre kort na de middag omdat hij dan zeker op tijd zou zijn voor zijn voetbaltraining 's avonds en Warre had Willem uitgenodigd voor een speelpartijtje. We reden door naar de Palingbeek. Het was even zoeken vooraleer we Het Bezoekerscentrum vonden, maar we zijn er op tijd geraakt.
Om twee uur moest Wout bij zijn groep gaan staan en dan ben ik met Jelle en Jurre nog eerst gaan kijken naar de dieren in het Bezoekerscentrum en nadien zijn we naar een ander stukje in De Palingbeek geweest omdat we daar de speeltuin kennen. Jelle en Jurre hebben daar geravot tot kwart voor vier. Toen zijn we terug naar Wout gereden.
Wout had in die tijd een pompoen uitgehold en er een gezichtje in gesneden, een masker gemaakt en de wandeling in het bos voorbereid. De pompoenen stonden buiten op de banken. Met de pompoenenrestjes werd er soep gemaakt voor alle mama's en papa's en broertjes en zusjes. Er waren ook pompoenwafels voor iedereen. De kinderen kregen ook een glaasje fruitsap. Wout moest dan zijn diploma van heksenhulpje gaan halen en hij kreeg nog een zakje chips van de Wereldwinkel.
Toen moesten we verzamelen bij een kruidenvrouw die ons insmeerde met een zalfje omdat we onzichtbaar zouden zijn voor de kwade geesten. En we trokken het bos in. We leerden een paar dingen bij over bomen en kruiden, maar vooral werden we bijgeschoold met verhalen over weerwolven. De kinderen moesten een paar opdrachten doen (onder andere de mama's en papa's laten schrikken) en iets voor zes waren we terug bij de auto's. De kinderen mochten toen nog hun pompoenen mee nemen naar huis.

Nog een klein grapje... Tijdens een verhaal van een weerwolvenkoning die zijn zoon doodt, zijn ingewanden er uit haalt, hem bakt en voorschotelt aan Zeus, vraagt Jurre voor de hele groep: 'Is er daar zout bij?'

Geen opmerkingen: