maandag 7 maart 2011

De eerste vakantiedag.

Deze ochtend hielden we het rustig: lang in pyjama blijven, allemaal op een ander moment ontbijten (het liefst met het bordje onder een dekentje voor de tv), allemaal op een ander moment kleren aan doen, speelkleren in plaats van gewone kleren, tv kijken, spelen, boekjes lezen terwijl ze languit in de zon in de zetel liggen, .... Kortom gewoon rusten.
Deze middag kregen ze ineens honger. Echt honger, maar ook honger naar actie.
Dus begon het buiten spelen. Maar het zwembad zagen ze ook wel zitten. Maar ze wilden ook wel fietsen. Dus zijn we met de fiets naar het zwembad gereden. Langs een korte omweg omdat we dan langs de Leie konden rijden, want Jurre zaagt al een tijdje om zelf te mogen fietsen. Dus mama met Jelle op haar fiets en de zwemzak voor allemaal. Willem op zijn fiets. Wout op zijn fiets. En voor het eerst ook Jurre op zijn fiets.
In het zwembad hing er een klimtouw. Wie boven geraakte, kreeg een prijs. Deze namiddag zijn er twee jongens boven geraakt. Eentje van 13 jaar en mijnen Wout. Blink, blink :-). Hij vond het lastig, maar hij bleef op zijn tanden bijten. En hij deed het. Onder de bewonderende blikken van enkele jongens die hij kent die ouder zijn, groter zijn. Zijn prijs? Een opblaasbare standbal. Maar die prijs is hem heel veel waard! Het is een echte trofee!
En dan moesten we terug naar huis fietsen. Geen probleem voor Willem en Wout, maar ik denk dat Jurre het niet zo tof vond dat het nu tegenwind was. Maar hij heeft het gedaan zonder mopperen. Hij is wel één keer in de struiken beland. Maar het is beter in de struiken dan in de Leie, heb ik hem gezegd. En hij heeft niet geweend. We hadden eerder allebei de slappe lach.
En in het zwembad kwamen we een vriend van Willem tegen die dan nog even langs hier gepasseerd is omdat de twee grote dat zo onderling al afgesproken hadden en omdat ze precies nog niet uitgepraat en uitgespeeld waren.

Op naar de volgende vakantiedag!

1 opmerking:

L zei

Geweldig om te lezen allemaal...