dinsdag 7 juni 2011

Eindeseizoensactiviteit van Willems voetbalploegje.

In plaats van het groots aan te pakken, werd gekozen voor een iets eenvoudigere versie, maar met meer volk. 't Is te zeggen: in plaats van iets duurs te doen met de voetballertjes alleen, werd iets minder duurs gedaan met de gezinnen van de voetballertjes er bij. Trainer Jeroen en ploegafgevaardigde Lieven en zijn vrouw Dolores hebben dat goed beslist en schitterend in elkaar gestoken. Zo werd het een heel gezellig dagje voor het hele gezin.
Eerst ontbeten we langs de Leie. Het enige waar we zelf voor moesten zorgen was een kopje en een stoeltje. Al de rest stond al op het tafeltje langs de Leie. Lekkere koffiekoeken, koffie, melk, chocomelk. Heerlijk!
Daarna gingen we de Balokken op en speelden de jongens allerhande pleinspelen met de trainer. Ondertussen kon er gezellig wat gebabbeld worden, wat gevoetbald, wat gewandeld. Het blijft een schitterende lokatie en het was bovendien prachtig weer. Lieven had ook gezorgd voor fris drinken en chips, dus het was gezellig aperitieven. Het werd zelfs zo warm dat er een poging werd gedaan om een tentje op te slaan zodat de kinderen in de schaduw zouden kunnen zitten, maar de wind zorgde er voor dat dat niet lukte. Uiteindelijk zorgde een groepje bomen voor de nodige schaduw.
Als middagmaal had Jeroen belegde broodjes besteld en die vielen bij iedereen in de smaak.
Er werd ook een voetbalwedstrijdje gespeeld papa's tegen de jongens en dat wedstrijdje verloren de papa's met 2 tegen 6. En nee, ze hebben de jongens niet laten winnen! De jongens voetbalden echt zelf naar hun overwinning.
En trainer Jeroen kreeg ook nog een douche van de voetballertjes zodat hij kletsnat mee kon naar de volgende stop.
We wandelden naar de bowling en daar speelden de kinderen twee partijtjes en de grote mensen één partijtje. Erna gingen ze nog wat poolen. Wim won bij de grote en Wout won bij de kinderen.
Toen we terug buiten kwamen, kregen we formulieren van een zoektocht door Wervik. We moesten foto's herkennen en zeggen waar ze waren of tekst aanvullen of raampjes tellen. We moesten ook de weg zoeken. En op Oosthove aangekomen was er bevoorrading voorzien en was er een praktische proef. De voetballertjes moesten kegels omtrappen. De kinderen gingen zo op in hun zoektocht dat ze het speelplein van Oosthove nauwelijks zagen en gewoon verder willen stappen om zo verder te kunnen doen aan hun zoektocht.
Het eindpunt van de zoektocht was weer De Balokken en daar hebben we nog gezellig samen gegeten. Voor ons was het dan hoog tijd om Jurre en Jelle in bed te gaan leggen want het naderde acht uur.

Ik moet zeggen dat ik genoten heb van de eenvoud van de dag, maar ook van de gezelligheid van de dag. We waren actief bezig, maar alles was toch heel rustig. Er is veel voorbereidend werk in gekropen, maar alles is ook heel goed en vlot verlopen. Dit soort 'feestdagen' heb ik als kind vaker meegemaakt. Het was een superdag zonder dat je geld moet uitgeven voor een hele week. Ik ben blij dat mijn jongens ook eens zo'n dagje hebben meegemaakt. En ervan hebben genoten!

Geen opmerkingen: