woensdag 29 juni 2011

Pakjes.


De jongens zijn vandaag vertrokken met hun pakjes voor de juffen en meester. Er was geen houden meer aan. In alle hevigheid en drukte ben ik dus wel vergeten foto's te nemen, maar wat hebben ze nu precies gemaakt? Ik had effen notitieboekjes gekocht. En stapels stickers. Geen gewone stickers. 3D, met pareltjes, met blinkertjes, precies plastiek die zo wat uit springt, ... En allerlei dingen: bloemen, insecten, auto's, moto's, diertjes, muziekinstrumenten, vlinders, ... Daarnaast had ik ook kaarten gekocht waar niets op stond. Gewoon gekleurd papier met bijpassende enveloppes. En dus maakten de jongens gepersonaliseerde notitieboekjes waarin ik een enveloppe heb gekleefd voor de kaart, maar waar ze nadien losse papiertjes in kunnen bewaren als ze dat willen. En het zijn pareltjes geworden.

Willem hield het heel sober met de juist gekozen sticker in het midden en een woord dat er bij paste er boven. In de juiste interessesfeer van de meester.
Bij Wout was het resultaat een overvol notitieboekje met allemaal dingen waar de juffen van houden.
Jurre bleef maar kleven en liefst van alles door elkaar.
En Jelle kleefde heel veel stickers die hij zelf super mooi vond. Zo krijgt juf Heleen een notitieboek vol auto's en moto's waar hij echt voor heeft gevochten omdat niemand anders ze zou kunnen gebruiken. Ik betwijfel of juf Heleen even gek is van auto's en moto's als hij zelf, maar in zijn hoofdje was dat wel met de bedenking dat hij het allermooiste moest hebben voor zijn allerliefste juf.

En ze hebben werk gehad. Want Willem had dit jaar één meester, Wout twee juffen, Jurre vier juffen en Jelle drie juffen. Dus we zijn vertrokken met een stapel pakjes.

1 opmerking:

Marina zei

Grappig hoe elk kind er een stukje van zichzelf inlegt en toch het mooiste wil voor juf of meester.
Een fijne vakantie voor jou en je kids!